background
logotype
image1 image2 image3

2020-as év  eseményei

2020. január végén a kuratórium egyeztetésével elkezdődik a táborok szervezése, annak megjelölése.

2020. július 8. szerda

Előzetes tájékoztatásként örömmel jelezte a Mentor Alapítvány, hogy lesz táboroztatás. A járványhelyzet ellenére a Nemzeti Népegészségügyi Központ zöld utat biztosított az alapítvány számára. Ennek a sérült fiatalok örültek a legjobban.

2020 Kelet 01

„Az idén is táboroztat a Mentor Alapítvány”

2020. július 25. szombat

Rövid tájékoztatás a Kelet – Magyarország Napilap segítségével. Nagyon sok sérült fiatal/autista, hallás sérült, látás sérült, mozgásában akadályozott és SNI – s tanulók/ számára ad lehetőséget a Mentor Alapítvány támogatók segítségével.

2020 Kelet 02

„Táboroztatás a hegyek között”

2020. augusztus 1. szombat

Nagyszerű élmény átadása a Kelet – Magyarország Napilap segítségével. Sérült fiatalok számára csodálatos élményeket biztosított a Mentor Alapítvány támogatók segítségével

2020 Kelet 03

„Elfoglalták a füzéri várat”

1. turnus – Hercegkút

A megjelenő újságcikk hitelesen számol be az eltelt 7 napról. Ami bizonyítja, hogy nagyon jól érezték magukat a sérült fiatalok.

2020 Kelet 04

„Emlékezetes napok a hegyekben”

2. turnus – Hercegkút

Szintén a megjelenő újságcikk ad visszajelzést, hogy milyen sikere volt a Mentor Alapítvány szervezésében támogatók segítségével. Ilyenkor egy rövid visszatekintés, amely sok pozitív energiát ad a szervezőknek.

2020 Kelet 05

„Szép emlékekkel tértek haza a sérült fiatalok”

A nagyszerű nyári táborprogramok után jött a közös megbeszélés, az elszámolás. Amelynek segítségével a támogatók felé pontos szakmai és pénzügyi elszámolást végzett a Mentor Alapítvány. Az alapító – Ágoston László megköszönte Kelenföldi Brigitta Kuratórium Elnök pontos szakmai munkáját. Megköszönte Vincze András nyugdíjas gyógypedagógus, tanár csodálatos munkabírását a táborban végzett maratoni tempóját és a fiatalok felé való szeretetét. Jött egy kevés lélegzetvétel. Ugyanis az alapítóval való egyeztetés után készültünk a karácsonyi rendezvényre.

Sajnos jött a szomorú hír. A Mentor Alapítvány alapítója – egy nagyszerű ember, az ifjúságot szerető, a kedves barát, igazgató ÁGOSTON LÁSZLÓ 2020. szeptember 18. – án váratlanul elment tőlünk, itt hagyott bennünket, meghalt. EMLÉKÉT ÖRÖKRE MEGŐRIZZÜK. Nyugodj békében.

Sajnos a járványhelyzet, a haláleset rányomta bélyegét a karácsonyi rendezvény megtartására. Így a 2020 decemberében megjelölt időpontokra a karácsonyi vacsora és ajándékozás elmaradt.

Szeretnénk folytatni néhai Ágoston László alapító elkezdett munkáját. Ezért fiai az alapítvány alapítói, Ágoston Péter és Ágoston Ádám jelezték – az élet nem áll meg. Előre nézünk és folytatjuk az elkezdett munkát. Továbbra is Kelenföldi Brigitta Kuratórium Elnök és Vincze András nyugdíjas gyógypedagógus, tanár az alapítvány munkatársaként szervezi a programokat, a táborokat és a karácsonyi rendezvényeket.

2021. az alapítvány életében még fontosabb feladatok vannak, emlékezni az alapítóra – néhai Ágoston László Igazgató munkásságára.

2021. januárban a kuratórium döntött – a járványhelyzet figyelembe vételével megkezdte a sérült, fogyatékkal élő és foglalkoztatottak nyári ingyenes táborainak szervezését.

1. turnus – 2021. július 18. – 24. – Hercegkút (Zemplén)

2. turnus – 2021. augusztus 01. – 07. – Sötétvölgy (Dunántúli dombság és a Mecsek)

© Copyright, 2018 by Mentor Alapítvány Minden jog fönntartva!