background
logotype
image1 image2 image3

2017-es év  eseményei

 

Az esztendők peregnek, az idei 2017-es esztendő is mozgalmas volt, már több volt a feladat. Ismételten kitett magáért az Alapítvány. Súlyos beteg gyermek családját segítette a Michelin Hungária Kft. segítségével, ami igazi érték és gesztus volt.

 

mentor kep 26

Sokat lehetett tanulni a sérült fiataloktól

 

Közeledett a nyári vakáció, a táboroztatás. Mindenki egyaránt fontos – és ez így is van. Csodálatos táborprogram valósult meg Balatonszepezd és környékén.

 

Ami változott, hogy az alapítvány a „Karácsonyi vacsora és ajándékcsomag gálá”- t bővítette. Kettő ragyogó intézménnyel bővült a kör, és boldoggá, nevezetessé és széppé tettük a karácsonyukat a sérült, foglalkoztatott embereknek a Patrónus Egyesülettel, az Együtt Veled Alapítvánnyal és az Együtt az Úton Közhasznú Egyesülettel. Emellett megvolt a hagyományos ridenses karácsonyi rendezvény is. Így a 2017-es esztendőben közel 380 sérült, fogyatékkal élő és foglalkoztatott személy életét tettük szebbé, tartalmasabbá és emlékezetessé. Köszönet a támogatóknak.

 

 mentor kep 27

 

Az eltelt időszakhoz képest a 2017-es esztendő változást hozott. Igen komoly elhatározást a tett követte. A karácsonyi vacsora és ajándékozás területén egyhangú kuratóriumi döntés volt. Bővítette a kört és a létszámot az alapítvány. A nyíregyházi diákintézmény mellett – ahol sérült, fogyatékkal élő diákok tanulnak – középsúlyos foglalkoztatott személyek felkarolására fordított hangsúlyt a Mentor Alapítvány. Ez a döntés végleges, és a következő esztendőtől a feladatot szeretnénk hagyománnyá tenni.

Természetesen nagyszerű lenne a továbbiakban a nyári program bővítése, azaz a sérült, fogyatékkal élő tanulók mellett a középsúlyos, foglalkoztatott emberek esélyteremtő táboraiban való részvétel megerősítése. Ez valójában mind a támogatóktól függ. Amit eddig végzett az alapítvány, az csodálatos. Nagyon örülnénk, ha ez a füzet a cégvezetők, intézményvezetők kezébe kerülne, elolvasnák, és láthatnák a Mentor Alapítvány megalakulása óta közel 3600 sérült, fogyatékkal élő tanuló és középsúlyos foglalkoztatott személlyel állt kapcsolatban, segítette, támogatta őket a programok megvalósulásával. Köszönjük a támogatóknak, hogy segítették az alapítvány által képviselt lehetőségeket.

Még nagyobb elszántsággal, jókedvvel végezzük munkánkat, hogy még több sérült, fogyatékkal élő személynek biztosítsunk nagyszerű programokat, szakmai lehetőségeket és karitatív eseményeket.

 

Az alapítvány közhasznú szervezet.
Az alapítvány feladatát, programjait a kuratórium tagjai társadalmi
munkában végzik:
Kuratórium elnök: Kelenföldi Brigitta
Kuratórium titkár: Dániel Pál
Alapítvány külső munkatársa: Vincze András gyógypedagógus, tanár

 

  © Copyright, 2018 by Mentor Alapítvány Minden jog fönntartva!